GASTROENTEROLOGI

Endoscopic Submucosal Dissection (ESD)

ESD är en minimalinvasiv metod för resektion av tidiga carcinom, adenom och lesioner i mag-tarmkanalen. Metoden har utvecklats under ett antal år, och används idag av ledande gastroenterologer runt om i världen.

ESD

Erbe Hybridknife

Erbe har varit högst delaktig i utvecklingen av ESD med sitt instrument Hybridknife. Genom att kombinera diatermi och vattenjet blir Hybridknife det enda instrument du behöver för att säkert och snabbt utföra ESD.

Användning steg-för-steg:

Steg 1: Nyttja diatermi för att markera lesionen.

Steg 2: Elevera – Med hjälp av vattenjeten kan du skjuta in vatten under mucosan, utan att använda nål, vilket minimerar risken för perforation.

Steg 3: Rec Nyttja Erbes EndoCut för optimala skäregenskaper och säker resektion av lesionen. Fyll vid behov på med mer vatten för att bibehålla marginalen ner till muscularis.

Steg 4: Koagulera – Trycket i lesionen efter injektion med vattenjet minimerar behovet av koagulation. När koagulation behövs, aktivera bara blå pedal.

ESD

Erbe Jet 2

Kontrollerad vattenjet för EMR/ESD, TEM-ESD och parenkymkirurgi.

ERBEJET 2 är mycket enkel att handha. Parametrarna kan ställas in för varje individuell indikation och sparas i ett av nio användarprogram. Inställningarna kan ändras under pågående operation. Med ReMode funktionen kan även operatören växla mellan två olika inställningar från operationsbordet.

ESD

Fujifilm Clutch Cutter

Incision, dissektion och koagulering allt i ett och samma instrument.

Användning steg-för-steg:

Steg 1: Grip tag i mucosan med tången, lyft och påbörja incisionen.

Steg 2: Lyft upp submucosan, kontrollera och dissekera.

Steg 3: Grip tag med tången och koagulera med diatermi.

ESD

Flushknife slim

Nya FlushKnife Slim är en vidareutveckling av den populära Flushknife för ESD.

Med den nya kniven har man ett mycket följsamt och smidigt plastmaterial i katetern vilket gör den mycket välfungerande oavsett endoskopets position. Nästa viktiga del i uppdateringen är att Katetern blir tunnare ca 3 cm från spetsen. Anledningen är att öka sugförmågan med instrumentet i arbetskanalen. FlushKnife slim finns som rak kniv samt som ”ball tip” i längder från 1 mm till 3 mm. Den finns även i 2 kateterlängder för att passa korta gastroskop och terapiskop samt längre koloskop.

Har du frågor om våra produkter eller vill du beställa?

Tveka inte att kontakta oss!

Kungshusen Medicinska AB

Kikarvägen 14, 647 35 Mariefred · 0159 120 20  · info@kungshusen.se

KUNGSHUSEN 0159-120 20