ENDOTERAPI

Hygien

Kungshusen Medicinska tillhandahåller ett i det närmaste komplett koncept inom området hygien och tillbehör till de på marknaden vanligast förekommande endoskopen. Konceptet bygger på produkter för engångs- eller 24-timmarsbruk som hjälper er att förebygga risken för kross-kontaminering på bästa sätt. Du finner allt ifrån slangset till spolpump, biopsiventiler, engångsknappar, rengöringsborstar med mera.

Hygien

Lock till engångsflaskor

EndoSmartcap och AquaShield är lock till vattenflaskor för användande till endoskopets vatten och CO2-/luftsida. Locken kopplas enkelt till en engångsflaska. Därmed kommer man bort från hanteringen med disk av vattenflaska, lock och slang. Produkterna är kompatibla med endoskop från Olympus, Fujifilm och Pentax. Ladda ned och läs vårt Hygien-produktblad.

Hygien

Engångsknappar

Våra engångsknappar Defendo och Jazz hjälper er att minska risken för kross-kontaminering vid endoskopiska undersökningar. Med knapparna elimineras behovet av spårbarhet genom desinfektionscykeln. Fler och fler använder även vår spol-/rengöringsventil i sin dagliga verksamhet.

Engångsknapparna passar till Olympus, Fujifilm och Pentax Endoskop. Knapparna tillverkas av Steris Endoscopy och Fujifilm. Ladda ned och läs vårt Hygien-produktblad.

 

Defendo kommer i ett antal olika förpackningar. Se bildspel nedan.

  • Defendo Olympus
  • Defendo Fujifilm
  • Spol/rengöringsventil (orange)
  • Jazz

Hygien

BioShield

BioShield och BioShield med spolslang är biopsiventilerna som en gång satte standarden för hur en engångsventil ska fungera. Kompatibel med Olympus, FujiFilm och Pentax. Kolla även in BioShield med spolslang för att enkelt koppla en spruta eller spolpumpens slang till arbetskanalen.

Hygien

Bitblock

Vi erbjuder ett komplett sortiment engångsbitblock från Steris Endoscopy.

Bitblocken finns i ett antal olika modeller. Alla med latexfria band eller utan band. Vuxenmodeller och barnmodeller. Till standardgastroskop eller terapiskop.

Hygien

EndoBoot

EndoBoot ökar tillgängligheten på endoskop och minskar reparationskostnader vid olycksfall. EndoBoot är det optimala skyddet för endoskopets distala del mot slag och stötar. Perfekt att använda när endoskopen transporteras på endoskopistapeln.

Hygien

Keeper

Keeper bidrar enkelt till att skapa ordning vid användande av flera endoskopitillbehör såsom slyngor, nålar, papillotom, cytologiborstar etc.

Hygien

Mio

Ordning och reda med hjälp av Mio.

Underlätta arbetsdagen genom att enkelt placera tillbehören i varsin ficka under t.ex. en ERCP. Mio har 3 transparenta fickor.

Resurser

Hygien

Rengörings-borstar

Bättre resultat snabbare! Med sin större diameter och längre borste lossar DuoSwift effektivt smuts från endoskopets kanaler. Silikondiskarna evakuerar sedan smutsen ut ur kanalen. Tester* i laboratoriemiljö visar på betydande skillnad jämfört med en standard­borste – bättre effektivitet per passage.

Racoon är dubbelsidig och har något större borstdiameter, vilket gör den till ett bra alternativ som standardborste för gastro- och koloskop.

Ladda ned och läs vårt Hygien-produktblad.

*Biotest Laboratories, UK. “Efficacy Testing of Cleaning Brushes for US Endoscopy.” 2016.

Hygien

TakeOut

Take-Out kapslar enkelt in endoskopet i samband med transport mellan undersökningsrum och till rengörings-/desinfektionrummet.

Hygien

Slangar till spolpumpar

Vi tillhandahåller flera modeller av 24-timmars slangset till alla fabrikat av spolpumpar.

Slangarna har olika diameter samt mjukare eller hårdare material för att passa respektive pump och vara skonsam mot pumphuvudet. Till slangsetet kopplas en backventil som förhindrar att biomaterial backar in i slangsetet när det är anslutet till koloskopets vattenjet-kanal. Slangseten finns i olika längder beroende på önskemål. Våra backventiler finns i två modeller som passar till Olympus eller Pentax.

Hygien

Hybridslangar

Våra Endogator Hybrid är slangset som hanterar två funktioner på endoskopistapeln.

Vattenflaskan för spolning av linsen samt insufflation av luft eller koldioxid samt vatten till spolpumpen.

Vår hybridslang hämtar all vätska från en flaska. Sedan fördelas den till endoskopet via två slangar från locket. En tredje slang kopplas till koldioxidinsufflatorn.

Endogator hybrid kommer i ett flertal modeller. Ladda ned vårt Hygien-produktblad.

Har du frågor om våra produkter eller vill du beställa?

Tveka inte att kontakta oss!

Kungshusen Medicinska AB

Kikarvägen 14, 647 35 Mariefred · 0159 120 20  · info@kungshusen.se

KUNGSHUSEN 0159-120 20