ENDOTERAPI

Hygien

Kungshusen Medicinska tillhandahåller ett i det närmaste komplett koncept inom området hygien och tillbehör till de på marknaden vanligast förekommande endoskopen. Konceptet bygger på produkter för engångs- eller 24-timmarsbruk som hjälper er att förebygga risken för kross-kontaminering på bästa sätt. Du finner allt ifrån slangset till spolpump, biopsiventiler, engångsknappar, rengöringsborstar med mera.

Hygien

Kungshusenvisiret

Kungshusenvisiret är ett bekvämt och säkert skyddsvisir för engångsbruk från Kungshusen Medicinska. Ansiktsskydden finns alltid i vårt egna lager vid huvudkontoret i Mariefred. Vi har samarbetat med vår leverantör sedan 2012 och kan därför garantera bästa kvalitet.

Hygien

AquaShield

AquaShield är en produkt som kan användas under 24 timmar. Denna ersätter vattenflaskan och lock på endoskopets vatten-/luftsida. Produkten finns även i en modell som hanterar vatten-/CO2. AquaShield kopplas enkelt till en engångsflaska. Därmed kommer man bort från hanteringen med disk av vattenflaskan, lock och slang. AquaShield är kompatibel med endoskop från Olympus, Fujifilm och Pentax. Till Fujifilm passar AquaShield endast till endoskop i nya 700-serien och endoskop med G7-handtag.

Flasklock, Engångsflaskor, Koldioxid-/vattenkoppling

Hygien

BioGuard

Engångsknapparna BioGuard hjälper er att ta nästa steg i att optimera hygienen genom att minska risken för kross-kontaminering vid endoskopiska undersökningar.

BioGuard är Steris Endoscopys nya engångsknappar och passar till Olympus Endoskop. BioGuard hjälper er att minska ner på arbetsinsatsen och tiden för rengöring av flergångsknappar, ha alltid nya och perfekt fungerande knappar till hands med BioGuard.

Med BioGuard elimineras behovet av spårbarhet genom rengöringscykeln i förhållande till undersökningarna. Minimera risken för kross-kontaminering mellan patienter.

Titta även på vår procedurförpackning där BioGuard ingår tillsammans med en biopsiventil och en backventil.

Till BioGuard finns även en spol/rengöringsadapter som är separat förpackad.

Hygienprodukter, Vatten-/luftknappar, Koldioxid-/vattenknappar, Sugknappar, Engångsknappar, Procedurförpackning,

Hygien

Jazz

Engångsknapparna Jazz passar till Fujifilms senast lanserade endoskop av 700-serien. Jazz hjälper er att ta nästa steg i att optimera hygienen genom att minska risken för kross-kontaminering vid endoskopiska undersökningar.

Jazz hjälper er att minska ner på arbetsinsatsen och tiden för rengöring av flergångsmodell, ha alltid nya och perfekt fungerande knappar till hands med Jazz.

Med Jazz elimineras behovet av spårbarhet genom rengöringscykeln i förhållande till undersökningarna. Minimera risken för kross-kontaminering mellan patienter.

I vår förpackning ingår även biopsiventilen Frog.

Hygien

BioShield

BioShield och BioShield med spolslang är biopsiventilerna som en gång satte standarden för hur en engångsventil ska fungera. Kompatibel med Olympus, FujiFilm och Pentax. Kolla även in BioShield med spolslang för att enkelt koppla en spruta eller spolpumpens slang till arbetskanalen.

Nu erbjuder vi även ytterligare en modell som kommer från Medwork. Modellen heter Frog.

Biopsiventil, Ventil till arbetskanal

Hygien

Bitblock

Vi erbjuder ett komplett sortiment engångsbitblock från Steris Endoscopy.

Bitblocken finns i ett antal olika modeller. Alla med latexfria band eller utan band. Vuxenmodeller och barnmodeller. Till standardgastroskop eller terapiskop.

Hygien

CO2Efficient

Vi erbjuder en unik produkt på marknaden. Vår insufflator

CO2Efficient från Steris Endoscopy hjälper er att förbättra arbetsmiljön vid användandet av koldioxid. Detta oavsett vilket fabrikat av endoskop ni använder. CO2Efficient reglerar automatiskt flödet, vilket gör att när man inte insufflerar, minskar flödet till mindre än 1 l/minut. CO2Efficient kopplas till en flaska och genom teknologin, "managed flow" halveras förbrukningen av CO2 under en normal undersökning. CO2Efficient har även automatisk avstängning efter avslutad undersökning.

Till CO2Efficient följer även slangset för optimal hygien. Dessa byts ut efter varje dag.

Hygien

EndoBoot

EndoBoot ökar tillgängligheten på endoskop och minskar reparationskostnader vid olycksfall. EndoBoot är det optimala skyddet för endoskopets distala del mot slag och stötar. Perfekt att använda när endoskopen transporteras på endoskopistapeln.

Hygien

Frog

Frog är namnet på vår nya biopsiventil från Medwork. Man har tagit fram en biopsiventil som ger minimalt med motstånd vid arbete med instrument in och ut genom endoskopet. Ventilen är enkel att sätta fast och ta loss. Frog finns i modeller som är kompatibel med Olympus, Fujifilm och Pentax.

Hygien

Keeper

Keeper bidrar enkelt till att skapa ordning vid användande av flera endoskopitillbehör såsom slyngor, nålar, papillotom, cytologiborstar etc.

Hygien

Mio

Ordning och reda med hjälp av Mio.

Underlätta arbetsdagen genom att enkelt placera tillbehören i varsin ficka under t.ex. en ERCP. Mio har 3 transparenta fickor.

Resurser

Hygien

Rengörings-borstar

Det breda sortimentet av rengöringsborstar från Steris Endoscopy och Medwork är kända för att vara effektiva och skonsamma mot endoskopen. Den innovativa produkten, DuoSwift borstar loss och för med sig biomaterialet ut via silikondiskar i ena änden.

Flera av våra rengöringsborstar har dokumenterad effektivitet. Titta närmare på Racoon och Duoswift som kan vara några av marknadens effektivaste rengöringsborstar.

Hygien

TakeOut

Take-Out kapslar enkelt in endoskopet i samband med transport mellan undersökningsrum och till rengörings-/desinfektionrummet.

Hygien

Slangar till spolpumpar

Vi tillhandahåller flera modeller av 24-timmars slangset till alla fabrikat av spolpumpar.

Slangarna har olika diameter samt mjukare eller hårdare material för att passa respektive pump och vara skonsam mot pumphuvudet. Till slangsetet kopplas en backventil som förhindrar att biomaterial backar in i slangsetet när det är anslutet till koloskopets vattenjet-kanal. Slangseten finns i olika längder beroende på önskemål. Våra backventiler finns i två modeller som passar till Olympus eller Pentax.

Har du frågor om våra produkter eller vill du beställa?

Tveka inte att kontakta oss!

Magnus Bergström

070 683 64 43

magnus@kungshusen.se

Magnus Ekberg

070 229 40 72

magnus.ekberg@kungshusen.se

Roger Andersson

070 330 14 72

roger@kungshusen.se

Kungshusen Medicinska AB

Kikarvägen 14, 647 35 Mariefred · 0159 120 20  · info@kungshusen.se

KUNGSHUSEN 0159-120 20